2008. aasta VELUX’i rahvusvaheline konkurss arhitektuuriüliõpilastele

Tähelepanu! VELUX’i rahvusvaheline konkursi „Homne valgus“ registreerumise uus tähtaeg on 28. märts 2008.a.

 

Ootame aktiivset osalemist!

 

VELUX’i rahvusvaheline konkurss kutsub arhitektuuriüliõpilasi üle maailma töötama päevavalgusega arhitektuuris; võistluse üldteema on „Homne valgus“ („Light of tomorrow“).

2008. aasta VELUX’i rahvusvahelisele konkursile saab registreeruda alates 1. oktoobrist. Võistlus kutsub kogu maailma arhitektuuritudengeid keskenduma päevavalgusele arhitektuuris.

„Meie visiooniks on tähtsustada päevavalgust, värsket õhku ja head elukvaliteeti. Konkursiga tahame arhitektuuriüliõpilasi ergutada uurima päikesevalguse ja päevavalguse temaatikat kõige laiemas tähenduses ja nii saavutada parem arusaamine sellest üha olulisemast valguse- ja energiaallikast. Kõiki üliõpilaste projekte hindab žürii, mis koosneb tunnustatud arhitektidest, kes esindavad erinevaid vaatenurki arhitektuurile ja päevavalgusele ning ka erinevaid maailmanurki,“ ütleb Urmas Truusa, VELUX Eesti OÜ müügi- ja turundusdirektor.

Võistlusel puuduvad täpsemad kategooriad ning see ei sea nõudmisi mingite kindlate materjalide või VELUX’i toodete kasutamiseks. Projektid võivad olla millest iganes, alates hoonete planeerimisest kuni päevavalguse ümbermõtestamiseni linnakeskkonna kontekstis ja täiesti abstraktsete ideedeni. Projektid võivad keskenduda näiteks esteetikale, funktsionaalsusele, jätkusuutlikkusele-säästlikkusele või ehitiste suhestumisele oma keskkonnaga.

Tihe koostöö üliõpilaste ja juhendajate vahel
Auhinnaga tunnustatakse nii arhitektuuriüliõpilasi kui ka nende juhendajaid. Üliõpilaste projektidel peab olema mõne arhitektuuriõppeasutuse õpetaja toetus ning võitnud tudengeid ja nende juhendajaid auhinnatakse koos kui üht võidumeeskonda. Võistluse auhinnafond on kokku 30 000 eurot. Võitjad tehakse teatavaks ning auhinnad antakse üle auhinnatseremoonial, mis kava järgi toimub 2008. aasta novembris Euroopas.

Sidemete loomine
Auhinnakonkurss on ülioluline osa VELUX’i strateegiast, mille eesmärk on pöörata tähelepanu hoonete loomuliku valguse kvalitatiivsetele aspektidele ning tugevdada ettevõtte toodete tähtsust. VELUX’i rahvusvaheline konkurss toimub üle aasta ning on osa VELUX’i pidevast püüdlusest luua tihedad sidemed ehitusspetsialistidega – sealhulgas kindlasti ka arhitektide ja õppeasutustega.

„Me soovime luua avatud dialoogi homse valguse teemal, mis hõlmaks eksperimentaalseid lähenemisi ja piiramatult vaba mõtlemist. 2006. aastal esitati konkursile 557 projekti 53 riigist – 2004. aastaga võrreldes projektide arv kahekordistus. Asjaolu, et nii palju üliõpilasi otsustas osaleda ning et žürii autasustas 20 osalejat 12 erinevast riigist, näitab selgelt, et päevavalguse ja arhitektuuri seoste üle arutamine on globaalse tähtsusega,“ ütleb Urmas Truusa.

Konkurssi korraldatakse koostöös Rahvusvahelise Arhitektide Liidu (UIA) ja Euroopa Arhitektuurihariduse Assotsiatsiooniga (EAAE).

Üliõpilased peavad oma osalemissoovist teada andma ja end registreerima enne 2008.a. 28. märtsi ning peavad oma projekti esitama 2008. aasta 8. maiks. Täpsem teave ja värskem informatsioon on saadaval aadressil velux.com/iva.

Lisainformatsiooni saamiseks võtke palun ühendust:
Kirsti Matikainen, VELUX Eesti OÜ arhitekt
Telefon: 6217790